Važne informacije

Kontakt podaci

Feniks-kompjutori d.o.o.
Maksimirska 132, 10000 Zagreb (Tenis centar Maksimir)

OIB: 10722070800
IBAN PBZ: HR7623400091110357958

Radno vrijeme maloprodaje:
 • PON - PET od 09 do 18h
 • SUB od 08 do 15h

Radno vrijeme servisa:
 • PON - PET od 09 do 17h

Tel. maloprodaja: (+385) 01 2910 400
Tel. servis: (+385) 01 2958 170
Tel. webshop: (+385) 01 2958 160
Fax: (+385) 01 2910 426
E-mail: shop@fenix.hr

Sredstva plaćanja

Svaki proizvod ima određenu MALOPRODAJNU CIJENU (MPC). Ovisno o načinu plaćanja, odobravamo 5% popusta, odnosno nudimo GOTOVINSKU CIJENU proizvoda. Gotovinska cijena ne vrijedi isključivo za plaćanje u gotovini, već vrijedi i prilikom plaćanja pouzećem, općom uplatnicom, virmanom te pojedinim karticama banaka. U nastavku možete pogledati detaljnije načine plaćanja u poslovnici i na webshopu.

PLAĆANJE U POSLOVNICI

  • Plaćanje gotovinom - ostvarujete 5% popusta na maloprodajnu cijenu proizvoda.
  • Plaćanje općom uplatnicom ili virmanom - ostvarujete 5% popusta na maloprodajnu cijenu proizvoda. Zatražite ponudu na prodajnom mjestu, e-mailom ili telefonom, uplatite i u trenutku evidentiranja uplate, proizvod će biti spreman za isporuku na prodajnom mjestu.
  • Plaćanje karticama Zagrebačke banke
   1. Visa Electron
    • jednokratno (ostvarujete 5% popusta na MPC)
   2. Visa (kreditna)
    • jednokratno (ostvarujete 5% popusta na MPC)
    • obročno do 12 rata bez kamata, MPC, minimalni iznos kupnje: 300 kn
    • obročno do 24 rate bez kamata (vrijedi samo za FENIX stolna računala) - plaćate MPC cijenu
   3. Maestro
    • jednokratno
    • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn (ostvarujete 5% popusta na MPC u oba slučaja)
   4. Mastercard
    • jednokratno
    • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn
    • potrošački kredit - 12-36 rata uz godišnju kamatu 9,90%, minimalni iznos kupnje: 1.000 kn (plaćate maloprodajnu cijenu proizvoda za sve načine plaćanja)
  • Plaćanje karticama Privredne banke Zagreb
   1. Visa Electron
    • jednokratno (ostvarujete 5% popusta na MPC)
   2. Maestro
    • jednokratno
    • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn (ostvarujete 5% popusta na MPC u oba slučaja)
   3. Visa
    • jednokratno
    • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn (plaćate maloprodajnu cijenu proizvoda u oba slučaja)
   4. American Express
    • jednokratno
    • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn
    • potrošački kredit od 18 do 60 rata uz godišnju kamatu banke 8,96% (za sva plaćanja Amex-om vrijedi maloprodajna cijena proizvoda
  • Plaćanje Diners Club karticom
   • jednokratno
   • obročno do 12 rata bez kamata, minimalni iznos kupnje: 300 kn
   • potrošački kredit: 13-36 rata uz godišnju kamatu banke 10,15%, minimalni iznos kupnje: 1.000 kn (plaćate maloprodajnu cijenu za sva plaćanja Dinersom)
  • Plaćanje karticama ostalih banaka
   1. Maestro
    • jednokratno (plaćate gotovinsku cijenu)
   2. Visa Electron
    • jednokratno (plaćate gotovinsku cijenu)
   3. Ostale kartice
    • ISKLJUČIVO jednokratno (plaćate maloprodajnu cijenu)

ONLINE PLAĆANJE (WEB SHOP)

  • Plaćanje pouzećem - ako odaberete plaćanje pouzećem, robu plaćate prilikom preuzimanja. U ovom slučaju plaćate gotovinsku cijenu proizvoda.
  • Internet bankarstvo (opća uplatnica/virman) - jednokratno (gotovinska cijena).
  • Online plaćanje karticama jednokratno uz popust 5% (gotovinska cijena) - Maestro, Visa Electron.
  • Online plaćanje karticama jednokratno (maloprodajna cijena) - Visa, Mastercard, Diners, American Express.
  • Online plaćanje karticama obročno (minimalni iznos kupnje 300kn):
   1. American Express do 12 rata bez kamata – MPC
   2. Mastercard do 12 rata beskamatno – MPC
   3. Diners do 12 rata beskamatno - MPC
   4. Mastercard (Zagrebačka banka) do 24 rata beskamatno (samo za Fenix stolna računala) – MPC
   5. Visa (Zagrebačka banka) do 24 rata beskamatno (samo za Fenix stolna računala) – MPC

Opći uvjeti


Ako naručena roba nije isporučiva, ponudit ćemo kupcu drugu najsličniju robu i, nakon što kupac e-mailom ili telefonskim pozivom potvrdi da mu ponuda odgovara, najranije sljedeći dan isporučiti istu prema odabranom načinu dostave. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara izvršit ćemo povrat sredstava.

Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, nego nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće jedan ili dva radna dana od dana uplate, dok su kod plaćanja u poslovnicama Hrvatske pošte potrebna minimalno dva radna dana nakon uplate.

Ako plaćate virmanom / općom uplatnicom i želite da vam pošiljka stigne što prije, molimo pravilno popunite virman / opću uplatnicu i obavezno upišite pravilan poziv na broj odobrenja (može znatno utjecati na brzinu isporuke), a uplatu izvršite u poslovnoj banci prije 12:00 sati.

Za sve uplate koje su primljene prije 14:00 sati i vidljive su na našem računu, isporuka kreće isti ili sljedeći radni dan, a vrijeme isporuke nadalje ovisi o uvjetima isporuke kurirske službe, kao i adresi na koju se roba isporučuje. Za sve uplate primljene poslije 14:00 sati, isporuka kreće najranije sljedeći radni dan.

Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena objavljena na webshopu nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Feniks kompjutori d.o.o. zadržava pravo da vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene te vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

UVJETI DOSTAVE

Dostavu robe vrši kurirska služba GLS. Za narudžbe manje od 1.000,00 kn dostava se naplaćuje 30 kn.

Za područje izvan Hrvatske dostava se posebno obračunava, odnosno u obzir se uzima veličina i broj paketa, udaljenost do mjesta dostave, isporuka robe u zemlju članicu EU i sl. 

Za obavljenu narudžbu robe koja je na skladištu (dostupna odmah) dostava kreće isti radni dan, odnosno na adresi primatelja bit će sljedeći radni dan, ali samo pod uvjetom da je transakcija provedena do 14:00 sati. Ako je u pitanju roba koja je dobavljiva u roku 24h od narudžbe (dostupno u webshopu), postoji mogućnost da će isporuka na adresi primatelja biti izvršena u roku od 48h, tj. dva radna dana od narudžbe. Dostava na otoke ide po posebnom rasporedu. 

Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzimanje pošiljke na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. 

Kupac prilikom uručenja treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka, molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 48 sati od dostave. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti. Kada kupac provjerom utvrdi da je s naručenom robom sve u redu, dužan je istu preuzeti potpisom na dostavnici čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

REKLAMACIJE

Reklamacije uvažavamo prema specifikaciji proizvođača za proizvod koji ste kupili. Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik za Hrvatsku. 

Neispravni uređaj možete odnijeti direktno u ovlašteni servis ili ga donijeti kod nas u poslovnicu (Maksimirska 132) nakon čega ćemo ga mi proslijediti u ovlašteni servis. Mi nismo ovlašteni servis i ne utvrđujemo da li je neki proizvod ispravan ili ne, niti odlučujemo o tome hoće li biti zamijenjen/popravljen. Sve reklamacije prosljeđujemo u ovlaštene servise. Ako je roba oštećena u transportu, kupac ima pravo na besplatan servis od strane dostavljača. 

Prilikom prijave neispravnog proizvoda, obavezno treba priložiti kopiju računa, jamstveni list, opis kvara te kompletnu dokumentaciju i originalnu ambalažu. U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja.

Sve reklamacije vezane za Feniks računala možete prijaviti direktno u naš servis, na broj telefona : 01/ 2958-170.

U suradnji s MR servisom, prijavu kvara možete napraviti i ONLINE u skladu s njihovim uvjetima poslovanja. MR servis će od vas organizirati preuzimanje uređaja te vraćanje nakon završetka servisa (Pickup and Return) o njihovom trošku (uvjete možete pročitati na njihovim stranicama).

Kupac prilikom uručenja treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka, molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 48 sati od dostave. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti.

POVRAT ISPRAVNE ROBE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu, tj. roba poslana kurirskom službom, može se vratiti (o svom trošku) najkasnije u roku 14 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke Feniks kompjutori d.o.o. - Maksimirska 132, 10000 Zagreb s naznakom "Povrat robe". Kupac mora obavijestiti prodavača o otkazivanju narudžbe pismenim putem i narudžba se smatra otkazanom kada prodavač primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe, kupac je dužan o svom trošku proizvod vratiti prodavaču.

Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložen i jamstveni list, kopija računa te pisana obavijest o raskidu ugovora s brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava (u suprotnom povrat nećemo moći obraditi). Povrat robe isključuje robu na akciji, kao i robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ako je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi, povrat će biti odbijen.

Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe teretimo vas za iznos od 20% vrijednosti vraćene robe za manipulativne troškove povrata, odnosno minimalni iznos od 100 kn. Roba mora biti vraćena prodavaču u neoštećenoj i originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.

POVRAT/ZAMJENA NEISPRAVNE ROBE

Na zamjenu neispravnih proizvoda imate pravo ako je na proizvodu vidljivo da greška nije nastala neispravnim korištenjem, već da je do greške došlo u proizvodnji ili pakiranju. Povrat robe se u tom slučaju vrši na naš trošak.

Robu namijenjenu za povrat složite u originalnu ambalažu te obavezno priložite narudžbu i fakturu uz istu. Molimo vas da ne zaboravite priložiti originalne dokumente jer bez njih, nažalost, nije moguće zamijeniti robu.

Feniks kompjutori d.o.o. ne odgovaraju kupcu, odnosno primatelju, za manja oštećenja na proizvodima koja su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe (ako oštećenja ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda).

Feniks kompjutori d.o.o. ne odgovaraju kupcu, odnosno primatelju, ako tehničke mogućnosti opreme kupca (primatelja) nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvoda, te ako kupac proizvod koristi na neodgovarajući način.

U slučaju nedostataka na proizvodu, kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno prodavaču dao naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

PRIGOVORI

Prodavač je dužan omogućiti pisani prigovor putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte te, bez odgađanja, potvrditi njihov primitak pisanim putem. Na sve zaprimljene prigovore kupca, prodavač je dužan, u pisanom obliku, odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

INFORMACIJE NA WEB TRGOVINI

Feniks kompjutori d.o.o. ulažu maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnima i točnima. Feniks kompjutori d.o.o. ne mogu jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima moguća su odstupanja od stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi te ih treba shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje na shop@fenix.hr ili 01 2958 160.

Ne odgovaramo za pogrešne opise i slike - točne informacije o proizvodu provjerite na stranicama proizvođača.

Garantiramo da ćemo isporučiti proizvod pod navedenim kataloškim brojem proizvođača, a u slučaju pogreške, krivo isporučeni proizvod zamijenit ćemo ispravnim ili napraviti povrat novaca.

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja vršit će se u hrvatskoj valuti. Iznos koji će se naplatiti na vašoj kreditnoj kartici izračunat je konverzijom cijene iz eura u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB). Prilikom terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos će se konvertirati u vašu lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Kao rezultat ove konverzije, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web trgovini.

Međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

CONVERSION STATEMENT

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

UVJETI KORIŠTENJA

Stranica www.fenix.hr u vlasništvu je tvrtke Feniks kompjutori d.o.o. Za vrijeme korištenja, primjenjuju se ovdje navedena pravila i uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

COPYRIGHT

Stranica www.fenix.hr u vlasništvu je tvrtke Feniks kompjutori d.o.o. Sav sadržaj na www.fenix.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikone, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci, vlasništvo su tvrtke Feniks kompjutori d.o.o. ili naših partnera te su zaštićeni domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava, odnosno prava industrijskog vlasništva, a njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA

Kada posjetite www.fenix.hr ili nam pošaljete e-mail, s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s www.fenix.hr, kao i na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonalizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije.

PRIJAVA POVREDE ZAŠTITE I PRAVA

Feniks kompjutori d.o.o. poštuju prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako vjerujete da je vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena vaša prava, molimo da nas o tome obavijestite.

PRIVATNOST PODATAKA

Feniks kompjutori d.o.o. obvezuju se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca tako da prikupljaju samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza. Nadalje, Feniks kompjutori d.o.o. informiraju kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovito daju kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka (uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s liste koja se koristi za marketinške kampanje). Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Feniks kompjutori d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Feniks kompjutori d.o.o. Stranica služi kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Feniks kompjutori d.o.o. ne mogu preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ove stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Feniks kompjutori d.o.o. obvezuju se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz uporabu 256-bitne enkripcije što se globalno smatra sigurnim načinom za obavljanje novčanih transakcija. Feniks kompjutori d.o.o. ne mogu se smatrati odgovornima za zlouporabe kod kojih se ne može utvrditi jesu li nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Feniks kompjutori d.o.o.

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, odnosno korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program, vaša banka, uz valjanost same kartice, dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

ONLINE PAYMENT SECURITY

While conducting payments on our web shop you are using CorvusPay – an advanced system for secure acceptance of credit cards on the Internet. CorvusPay ensures complete privacy of your credit card data from the moment you type them into the CorvusPay payment form. Data required for billing is forwarded encrypted from your web browser to the bank that issued your payment card. Our store never comes into contact with your sensitive payment card data. Similarly, CorvusPay operators cannot access your complete cardholder data. An isolated system core independently transmits and manages sensitive data while at the same time keeping it completely safe.

The form for entering payment data is secured by an SSL transmission cipher of the greatest reliability. All stored data is additionally protected by hi-grade encryption, using hardware devices certified by FIPS 140 2 Level 3 standard. CorvusPay fulfills all of the requirements for safe online payment prescribed by the leading credit card brands, operating in compliance to the PCI DSS Level 1 standard - the highest security standard of the payment card industry. Payments made by cards enroled with the 3-D Secure program are further authenticated by the issuing bank, confirming your identity through the use of a token or a password.

All information collected by Corvus Info is considered a banking secret and treated accordingly. The information is used exclusively for the purposes for which they were intended. Your sensitive data is fully secure and it’s privacy is guaranteed by the state of the art safeguard mechanisms. We collect only the data necessary for performing the work in accordance with the demanding prescribed procedures for online payment.

Security controls and operating procedures applied within the CorvusPay infrastructure not only ensure current reliability of CorvusPay but permanently maintain and enhance the security levels of protecting your credit card information by maintaining strict access controls, regular security and in-depth system checks for preventing network vulnerabilities.

Thank you for using CorvusPay!

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove prodavač i kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavača. Sporovi putem interneta mogu se rješavati i putem online platforme na ec.europa.eu/consumers/odr/

Online kupovina (web trgovina)

Artikle možete kupiti online na sljedeće načine:
 • avansnom uplatom po ponudi (internet bankarstvo, opća uplatnica ili virman)
 • online plaćanjem karticama jednokratno (Maestro, Visa, American Express, Diners i Mastercard)
 • online plaćanjem karticama obročno (Visa, Maestro, Diners, American Express,Mastercard do 12 rata beskamatno)
 • plaćanjem pouzećem - omogućuje vam da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom

Kada primimo vašu uplatu/narudžbu, robu ćemo pripremiti za isporuku te vas obavijestiti da je ista spremna za isporuku ili ćemo je dostaviti na vašu adresu.

Cijeli postupak od narudžbe do isporuke može trajati od 2 do 48 sati, a najviše ovisi o tome u kojem ste roku, kako i gdje uplatili iznos s ponude.

Dostava

Dostavu roba vrši kurirska služba GLS.
gls
GLS nudi pouzdane solucije glede slanja pošiljki, kako nacionalnih tako i međunarodnih, diljem Europe i svijeta. Europa je definirano glavno tržište gdje GLS grupa svojim servisom pokriva dostave paketa u 37 država, većinom putem svojih podružnica i tvrtki-kćeri, kao i putem drugih, vrlo pouzdanih tvrtki-partnera.

Za narudžbe manje od 1.000,00 kn dostava se naplaćuje 30 kn.

Za područje izvan Hrvatske dostava se posebno obračunava, odnosno u obzir se uzima veličina i broj paketa, udaljenost do mjesta dostave, isporuka robe u zemlju članicu EU i sl. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Svi proizvodi bit će zapakirani tako da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom transporta.

Za obavljenu narudžbu robe koja je na skladištu (dostupna odmah) dostava kreće isti radni dan, odnosno na adresi primatelja bit će sljedeći radni dan, ali samo pod uvjetom da je transakcija provedena do 14:00 sati. Ako je u pitanju roba koja je dobavljiva u roku 24h od narudžbe (dostupno u webshopu), postoji mogućnost da će isporuka na adresi primatelja biti izvršena u roku od 48h, tj. dva radna dana od narudžbe. Dostava na otoke ide po posebnom rasporedu.

Raspored dostave na otoke možete pogledati u sljedećoj tablici ili na web stranici GLS grupe:
Dostava na otoke
Kada dostavna služba preuzme paket na našoj adresi, bit ćete obaviješteni SMS-om ili e-mailom. Isto tako, na dan dostave primit ćete SMS ili e-mail u kojem vas GLS obavještava u kojem vremenskom razdoblju možete očekivati dostavljača na svojoj adresi.

PROTECTO produljena i potpuna jamstva

PROTECTO JAMSTVO

PROTECTO JAMSTVO je specijalizirano jamstvo za tehničke uređaje.

ŠTO POKRIVA PROTECTO JAMSTVO?

 • PROTECTO JAMSTVO (produljenje garancije) pokriva štete nastale nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača.
  • PROTECTO JAMSTVO (puno jamstvo) pokriva sve štete nastale:
  • nedostatkom materijala ili izvedbe po isteku jamstva proizvođača (produljena garancija)
  • kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom i neposrednim djelovanjem električne energije zbog zemljospoja
  • prenaponom ili podnaponom, električnim nabojem, elektromagnetskim smetnjama
  • požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim izgaranjem, tinjanjem, paljenjem, žarenjem ili implozijom te gašenjem požara
  • provalnom krađom
  • nepažnjom osiguranika (pad, lom, tekućine) uz participiranje u troškovima popravka ovisno o vrsti proizvoda
  • djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje
  • implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku
  • vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.)
  • elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, smrzavanja, poplava, snježnih lavina
  • PROTECTO JAMSTVO (pokriće rizika) pokriva sve štete nastale:
  • kratkim spojem, nadstrujom ili prenaponom i neposrednim djelovanjem električne energije zbog zemljospoja
  • prenaponom ili podnaponom, električnim nabojem, elektromagnetskim smetnjama
  • požarom, udarom groma, eksplozijom, udarom ili padom zrakoplova, njegovih dijelova ili njegovog tereta, kao i sporim izgaranjem, tinjanjem, paljenjem, žarenjem ili implozijom te gašenjem požara
  • provalnom krađom
  • nepažnjom osiguranika (pad, lom, tekućine) uz participiranje u troškovima popravka ovisno o vrsti proizvoda
  • djelovanjem mehaničke sile svih vrsta predmeta bez vlastite ili tuđe krivnje
  • implozijom ili drugim djelovanjem pri podtlaku
  • vodom ili vlagom uslijed elementarnih šteta, šteta na građevinama (puknuće cijevi, itd.)
  • elementarnim štetama poput visokih voda, odrona kamenja, oluja, smrzavanja, poplava, snježnih lavina

ŠTO NIJE POKRIVENO PROTECTO JAMSTVOM?

 • uklonjivi eksterni diskovi
 • pomoćna i potrošna roba koju je proizvođač definirao kao potrošni materijal ili potrošni dio, a u svakom slučaju vanjske tipkovnice, miševi, daljinski upravljači, punjači baterije, toneri, mehanizmi za taljenje, tinta, ugljične četkice, bubnjevi, ležajevi, brtvila, žaruljice, itd.: i onda kada su isti pakirani zajedno s uređajem koji je predmet pokrića
 • sve vrste alata
 • ostali dijelovi koji prema iskustvu moraju biti zamijenjeni tijekom životnog vijeka osiguranog predmeta
 • zasebno kupljena dodatna oprema; dodaci i promotivni darovi
 • sve vrste softvera
 • isporučeni uređaji s nedostatkom, kao i serijske pogreške proizvođača (RMA, refurbished, reThink)
 • dodatno, odnosno naknadno kupljena dodatna oprema

KOLIKO TRAJE PROTECTO JAMSTVO?

PROTECTO JAMSTVO stupa na snagu danom kupnje uređaja i traje 3 ili 5 godina od kupnje uređaja, ovisno o kupljenom roku PROTECTO JAMSTVA. Osnovne vrste PROTECTO JAMSTVA:
 • produljenje garantnog roka - na 3, 4 ili 5 godina
 • puno pokriće - na 3, 4 ili 5 godina
 • pokriće rizika - na 5 godina
 • lom ekrana - na 1 ili 2 godine

KADA I GDJE SE MOŽE KUPITI PROTECTO JAMSTVO?

PROTECTO JAMSTVO može se kupiti isključivo prilikom kupnje uređaja kod ovlaštenih prodajnih mjesta PROTECTO JAMSTVA.

KAKO MOGU BITI SIGURAN U PROTECTO JAMSTVO?

Rizici korištenja tehničkih uređaja osigurani su kod vodećeg osiguravajućeg društva, tako da su vaša prava dodatno zajamčena.

PREDNOSTI PROTECTO JAMSTVA:

 • do 5 godina punog jamstva
 • pokriva i štete izvan zakonskog jamstva proizvođača
 • besplatan popravak ili zamjena*
 • telefon za pomoć i prijavu šteta
 • brzo rješavanje šteta
 • osigurano kod vodećeg osiguravajućeg društva

ZA ŠTO SE MOŽE PRODULJITI JAMSTVO?

S PROTECTO jamstvom redovno se jamstvo može produljiti za:
 • Prijenosna i stolna računala
 • Ostalu računalnu opremu
 • Igraće konzole
 • Navigaciju
 • Projektore
 • Bijelu tehniku i male kućanske aparate
 • Foto i video opremu
 • TV/DVD/video uređaje
 • HiFi/audio uređaje
 • Mobilne i fiksne telefone
 • Klima uređaje
* Samo za sve štete koje su nastale nenamjernom nepažnjom korisnika, korisnik plaća udio u troškovima popravka ili u slučaju potpune štete troškovima novog uređaja (više u Općim uvjetima PROTECTO JAMSTVA ).

Rješavanje sporova

Eventualne sporove prodavač i kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavača. Sporovi putem interneta mogu se rješavati i putem online platforme na ec.europa.eu/consumers/odr/

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, odnosno korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program, vaša banka, uz valjanost same kartice, dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

Osobna kupovina

Svaki artikl možete osobno kupiti u našoj poslovnici u Zagrebu na adresi Maksimirska 132. Za dostupnost artikala u trgovini možete nas kontaktirati na broj telefona 01/ 2910-400 ili putem maila na shop@fenix.hr